Blog

Hoezo uitzendbureau’s een slecht risico voor verzuim?

3-6-2014 door: Maurice van Gils

Het is opvallend dat er verzekeraars zijn die voor het vaste personeel van een uitzendbureau geen offerte af willen geven voor een verzuimverzekering of rigoureus de premies omhoog gooien.

Onze ervaring is juist bij onze klanten dat er weinig verzuim is van vast personeel. Zelfs Fase C personeel laat bijna geen verzuim zien. Daar zijn enkele verklaringen voor maar dat is niet het doel van dit stukje.

Onze ervaring wordt ondersteund door de sectorpremies 2014 die door het UWV gepubliceerd werden in september 2013. De WGA-gedifferentieerde premie voor sector 52 (uitzendbureau’s) bedraagt 0,14 %. In vergelijking met de premies die voor andere sectoren worden gerekend , is dat een van de laagste percentages.

Met andere woorden: De instroom in de WIA vanuit de uitzendsector (vast personeel) is een van de laagste van alle sectoren. Dit onderstreept dat het verzuimrisico voor de uitzendsector goed zou moeten zijn. Wellicht helpt dit u om de premies en acceptatie bij verzekeraars op basis van betere condities voor elkaar te krijgen.

 

Marten Bogmans

Adviseur Flexbranche